top of page

Beveiliging 2 (MBO Niv. 2)

Duration

5 tot 7 maanden met uitloop naar 12 maanden.

Enroll

About the Course

OPLEIDING & TRAINING

Als beveiliger voorkom je vervelende situaties. Je zorgt voor orde en veiligheid, je merkt afwijkingen op en treedt op in ongewenste situaties. Je opent en sluit gebouwen, loopt onder meer algemene, brand- en sluitrondes, overdag en ’s nachts. In gevaarlijke situaties roep je hulp in. Hierbij is het belangrijk om samen te werken.


De opleiding Beveiliger duurt 5 tot 7 maanden met uitloop naar 12 maanden. De werkgevers stellen hoge kwaliteitseisen aan de Opleiding beveiliging niveau 2. Om de werkgevers zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, verwachten wij van de deelnemers niet alleen dat ze professioneel en betrouwbaar zijn, maar ook sympathiek, emphatisch én geduldig.


Theorieles, praktijkles en oefentoetsen op locatie.


Theorie: Doelmatig optreden (voorbereiding praktijkexamen); Veiligheid en beveiliging; Wet- en regelgeving; Specifieke rapporten; Rekenen (Eureka – schooltoets); Nederlands (Eureka-schooltoets); Loopbaan & Burgerschap (schooltoets); Basiskennis beveiliging in de zorg (SVPB – schooltoets); Camera Beveiliging (SVPB – schooltoets).


Praktijk: Leerwerkplek/stage: Om het diploma van beveiliger niveau 2 te behalen, moet je stage lopen en je stage voldoende afsluiten. Je legt hiervoor het examen af van het SVPB (Stichting Vakbekwaamheid Particuliere Beveiligingsorganisaties), doelmatig optreden (1 proef is in het Engels). Totaal worden er 5 vaktoetsen afgenomen. Tijdens de stageperiode wordt je enkele dagen per week, gedurende minimaal drie maanden onder begeleiding van een praktijkbegeleider in de praktijk situatie getraind.


Studiemateriaal volledig verzorgd.


DIPLOMA & CERTIFICAAT

Diploma SVPB, examen door SVPB erkende locatie (Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties via CREBO houder).

bottom of page